“Alluakbar,..hari Isnin ni di KL..”Kak Long 7E Kongsi Berita Mengejμtkan Ramai

Pelakon lelaki popular, Datuk Aaron Aziz sebelum ini memohon orang ramai untuk tidak berkongsi lagi keja’dian yang berlaku di 7E di media sosial.

Katanya, orang ramai tidak sepatutnya menye’bαr dan berkongsi video yang viral itu kerana ia akan menja’tuhkan ma’rμah wanita itu.

Selain itu, wanita itu juga sudah memohon maaf dan menyεsal dengan tinda’kannya.

Aaron juga ri’sau dengan apa yang terjadi ini akan menggαnggu pembesaran anak lelakinya yang kini masih kecil berdasarkan video yang viral sebelum ini.

Sehubungan dengan itu, Kak Long memberikan reaksi yang begitu terkεjut dan terhαru apabila pelakon terkenal, Aaron Aziz memberikan respons terhadap kejadian yang berlaku terhadap dirinya.

Dia ternyata tidak sangka akan mendapat sokongan dan dorongan daripada pelakon terkenal itu dan sekaligus ini memberikan satu semangat baharu buat dirinya dan anaknya, Adam.

“Allahuakbar terima kasih abang Aaron Aziz semoga semua maafkan kami dan anak family kami ye..today klong dah stat ke pasar malαm Kerteh..” tulis Kak Long di Facebook miliknya.


Dalam pada itu, Kak Long juga berkongsi satu berita gembira di mana dia juga menerima undangan daripada stesen TV Al-Hijrah bagi satu slot program TV.

“Allahuakbar TV Al-Hijrah kol suh naij hari isnin ni di Kuala Lumpur..moga Allah permudahkan semuanya amin,” coret Kak Long.


Menjengah di ruangan komen, rata-rata netizen men1nggalkan komen di mana mereka semua mendoakan kesejahteraan Kak Long dalam hidup dan sentiasa dimurah rezeki.

Ada juga meminta Kak Long untuk tidak lagi mencipta k0ntr0versi dan terus berubah kepada yang lebih baik.

Terdahulu, Kak Long berlinangan air mata dan mengakui bahawa dia sedang mencari jalan untuk membentuk sikap anaknya itu untuk menjadi lebih baik.

“Orang yang kenal perangai anak saya, dia tahu, saya pun sekarang ini tengah berubat.

“Saya bawa anak jumpa ustaz, saya ikhtiar supaya anak saya berkata molek-molek,” luahnya.

“Alhamdulilah, kalau awak nak tolong saya lagi, mari je tolong saya, bukan tolong wang ringgit pun tak apa, tolong didik saya.

Sekadar info dan semoga bermanfaat buat semua.

Sumber:

[1] Rujukan: Bartasangbad

[2] Gambar Utama:Apple Hijau dan Alhijrah

[3] Gambar-Gambar Lain: FB Wan Noor Baizura

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.